Porsjonssnus

Historien Bak porsjonssnus

Først introdusert av Swedish Match i 1977 under merket Tre Ankere. Populariteten eksploderte og er per dags dato den vanligste måten å snuse på. Nesten alle snusmerker er tilgjengelig i porsjonsformat og det finnes et bredt utvalg av forskjellige styrker og størrelser slik at alle kan finne sin favoritt. Flertallet av porsjonssnusmerkene benytter seg av et standard posemateriale, men i senere tid har enkelte merker presentert mer innovative løsninger som er designet for å forbedre snusopplevelsen. Et eksempel på dette er General Tailored, fra Swedish Match, som benytter et helt nytt materiale kalt NATUFIBE. NATUFIBE fører til en økt følelse av komfort under leppen samtidig som den minimaliserer renning. Vår erfaring tilsier at dette er en av de beste materialene som brukes på markedet i dag. De fleste merker av porsjonssnus er tilgjengelig i både original og hvit pose. Det er en hovedforskjell på disse to som det er viktig å vite om.

Typer porsjonssnus

Rent bortsett fra nikotinstyrken, er hovedforskjellen på snustypene at de enten leveres i original eller hvit porsjon (enkelte merker tilbyr begge, som for eksempel Ettan), og dette har mye å si for selve snusopplevelsen. Derfor er det viktig å forstå forskjellen på disse to utgavene.

Original porsjonssnus er lett forhåndsfuktet, noe som gjør at nikotinet frigjøres raskere. Den raske frigjøringen av nikotin kan føre til at snuseren føler et lite "kick" i løpet av et minutt eller to, og selve smaken er ofte sterkest i de første ti minuttene. Dette "kicket" kan sammenliknes litt med følelsen som oppstår når man tar en etterlengtet sigarett, noe som kan føles spesielt godt i enkelte situasjoner (eksempelvis til morgenkaffen). Likevel har medaljen en bakside, på grunn av den raske frigjøringen av smak og nikotin, varer ofte ikke originalsnusen like lenge som de hvite porsjonene, og ofte kan de begynne å renne raskere og mer.

Hvit porsjon, derimot, er mye tørrere, noe som gjør at smak og nikotin først kjennes etter 5-10 minutter, når den har blitt fuktig nok. Siden den merkes saktere, varer den også lengre, men vanligvis ikke like intenst som originalsnus. Det tar også noe lengre tid før smakene utvikler seg, noe som kan være en fordel fordi det fører til et bredere spekter av smaker, mens de sakte går fra en type til en annen. Hvit porsjonssnus er spesielt kurant når det kommer til avslappende aktiviteter (som lesing), når du har behov for en mildere, men mer langvarig effekt sammen med komplekse smaker

Les mer mindre