LD snus

LD snus

Laget av Japan Tobacco International (JTI) sitt svenske datterselskap, er LD snus et av tre merker som for tiden produseres av JTI Sweden (de andre er Camel og Gustavus). Snusen deler navn med et merke billigsigaretter utgitt av JTI 1999, og er hentet fra LiggettDucat-fabrikken i Russland, der dette sigarettmerket først ble produsert. Som lavprismerke er LD rettet mot et stadig større segment av forbrukere som søker etter billigere alternativer til premiummerker, en følge av stadig økende tobakksavgifter og et ønske om å begrense ikke-essensielle utgifter. LD-snusen produseres for tiden i JTI Sveriges høyteknologiske anlegg som ligger i nærheten av Gøteborg, i Vårgårda kommune. JTI kjøpte fabrikken fra Gallaher Group i 2007, og her produseres produsere både løs og porsjonert snus, mens arbeidsteamet består av eksperter innen tradisjonell svensk snusproduksjon.

LD Original

LD-linjen er laget for å appellere til forbrukere som foretrekker snus med tradisjonell smak, og tilbyr i dag to distinkte smaksprofiler, hvorav den første er kjent som LD. LD er basert på den alltid populære kombinasjonen av tobakk og bergamott, har et sterkt preg av urtetobakk og bare et lite hint av bergamott, for å gi et snev av sitrus til den ellers dominerende tobakken. LD er tilgjengelig i flere typer, inkludert Original Portion (som har tjue 0,9 g porsjoner snus med gjennomsnittlig styrke) og White Portion (igjen tjue porsjoner av gjennomsnittlig styrke.

LD Salmiak

Den andre varianten av LD er kjent som LD Salmiak (salmiakk er svensk for lakris). Med utgangpunkt den samme urtetobakksmaken som LD Original, har man her erstattet bergamott-smaken med salmiakk for å gi en naturlig smak av svart lakris. Tilsetningen av lakris gir en salt (og litt bitter) smak til urtetobakken, og etter min erfaring skaper dette en smakskombinasjon som er mye bedre enn originalen. I likhet med det opprinnelige motstykket inneholder hver boks LD Salmiak tjue porsjoner snus (0,9 g snus og ca. 78 mg nikotin per porsjon), altså totalt 18 g per boks.

Mild smak, mye for pengene

Selv om LD-snusen kanskje ikke byr på de beste eller de mest interessante snus-smakene, har merket klart å etablere seg som et populært lavpris-snusmerke som fokuserer på å produsere milde varianter med en så konsistent smak som mulig, noe som gjør det til et flott mildt snus for dem som vil spare penger. På den annen side er LD Salmiaks kombinasjon av naturlig lakrissmak og mild tobakk en snus som kan konkurrere med en rekke mye dyrere lakrismerker, og er definitivt et merke som alle lakrisfans bør prøve minst én gang.

Les mer mindre
 • LD Original Porsjonssnus

  LD Original Porsjonssnus

  Original Porsjonssnus

  Not for sale
  This product is not available anymore, Please look for another product in our catalog

 • Not for sale
  This product is not available anymore, Please look for another product in our catalog

 • Not for sale
  This product is not available anymore, Please look for another product in our catalog
 • LD White Porsjonssnus

  LD White Porsjonssnus

  Hvit Porsjonssnus

  Not for sale
  This product is not available anymore, Please look for another product in our catalog