Blå Løssnus

Blå Løssnus

Det er det internasjonale tobakkselskapet British American Tobacco (BAT) som står bak snusproduktet Blå. Produsentens snus Blå Løssnus har tidligere blitt solgt under navn som Tiedemanns Blå Snus No.1. og Petterøes Blå Snus. Mange nordmenn har allerede et forhold til Petterøes – de velkjente tobakksproduktene i blå innpakninger. Snusen ble – ikke overraskende – tidligere produsert av Tiedemanns Tobakksfabrikk.

For øyeblikket har produsenten kun en snus i denne produktkategorien, nemlig Blå Løssnus. Snusproduktet Blå Løssnus er en tradisjonell snus med smak av tobakk. Dette er som navnet tilsier, løssnus og ikke snus med porsjoner. Konsistensen preges av grov tobakk, noe som også gjenspeiles i smaken. Snusen passer til deg som liker smaken av tobakk, og som foretrekker å pakke snusen selv før den legges under leppen i ønsket størrelse. Blå Løssnus er middels sterk, med 8 mg/g i nikotinstyrke.

Om BAT

British American Tobacco er en av de mest kjente tobakksprodusentene i verden – også i Norge. I Norden er det avdelingen BAT Northern Europe Area som står for distribusjonen av snus. BAT Northern Europe Area er en del av moderselskapet British American Tobacco Group, og står for det danske, norske, finske og svenske markedet. Produsenten kan skilte med en rekke tobakksprodukter på det nordiske markedet – blant annet Blå Løssnus. I dag finner vi selskapets hovedkvarter i København, Danmark.

BAT har også kjente produktlinjer som Lucky Strike, Pall Mall, Kent og Prince – noen av de mest solgte sigarett- og tobakksproduktene på markedet – også i Norge. I tillegg fokuserer BAT på å tilby tobakksfrie produkter i sortimentet sitt, som EPOK, Lundgren’s og GRANT. Det har vært viktig for produsenten å kunne tilby mindre helseskadelige produkter ved siden av tradisjonell tobakk. Her kommer også Blå Løssnus inn i bildet.

Selskapet bak Blå Løssnus har en rik historie som strekker seg tilbake til 1950-tallet. Det var i 1957 BAT først lanserte sigarettmerket Prince i Danmark. Etter hvert, i 1990, ble House of Prince AS – som var en del av Skandinavisk Tobakskompani – et selvstendig selskap. I 2008 ble selskapet solgt til giganten British American Tobacco. I dag jobber det mer enn 150 mennesker på hovedkvarteret i København, med alle slags bakgrunner. Deres fokus er nå, som da, å tilby produkter av svært høy kvalitet. Dette gjenspeiles i produkter som Blå Løssnus.

BAT fokuserer også på bærekraft, og du som forbruker kan derfor være sikker på at tobakksproduktet du kjøper ivaretar naturens ressurser på best mulig måte. Her trenger du ikke å ha dårlig samvittighet ovenfor naturens sårbare ressurser. Selskapet legger mest mulig til rette for at de ansatte kan få utfolde seg kreativt og vokse på faglig kunnskap. BAT Northern Europe Area har også 400 ansatte fordelt på fabrikker rundt om kring. Fabrikkene er lokalisert flere steder i Europa, som Groningen i Nederland, samt Malmø og Hökerum i Sverige. Den nordeuropeiske avdelingen av British American Tobacco er del av British American Tobacco Plc., som er et internasjonalt selskap som har mer enn 50 000 ansatte på verdensbasis.

Det er med andre ord trygt å slå fast at Blå Løssnus er utviklet av et selskap som sitter på mye erfaring og kompetanse. Før snusen fikk sitt nåværende navn, var den kjent som Petterøes Blå Snus og Tiedemanns Blå Snus No.1. Snusen er den samme som alltid – her er det bare navnet som er annerledes. Den tradisjonelle smaken av grov tobakk gir en klassisk snusopplevelse.

Hvorfor velge Blå Løssnus?

Dersom du er opptatt av bærekraftige alternativer og autentisk smak av tobakk, er Blå Snus et godt alternativ. Dette snusproduktet er basert på en tradisjonell oppskrift, og appellerer kanskje spesielt til de som vil stumpe sigaretten. Her vil du fortsatt kjenne den gode tobakkssmaken, og den grove konsistensen på produktet setter prikken over i-en. Blå Løssnus er også et godt alternativ til de som er lei av snus med smak og lukt av mint, eukalyptus, mentol, frukt og lignende. Den naturlige smaken av tobakk er unik for mange av oss.

Fakta om Blå

Blå fra British American Tobacco er snus med middels nikotinstyrke. Blå Løssnus inneholder 8 mg/g, og havner dermed midt mellom mild og sterk snus. Snusen har gått gjennom en helt unik oppmalingsprosess, noe som gjør løssnusen enkel å håndtere og pakke til ønsket størrelse. Smaken kan beskrives som mild og autentisk, og kommer fra sterk bladtobakk. Produktet er sammenlignbart med General No1 Løs og Ettan No1 Løs, som begge er løssnus med middels styrke og ren tobakksmak. Nettovekten per boks er 42 gram.

Les mer mindre