Kickup nikotinfri snus

Kickup nikotinfri snus

KickUp er en snus helt fri for nikotin og tobakk, laget med smaksatt svart te, samt flere ulike typer vitaminer og mineraler. Dette gjør at den i sitt hjemland blir kalt urtesnus. Den svarte teen erstatter tobakken, og guaranafrø som inneholder koffein vil gi en følelse av energi under bruk – derav navnet.

I tillegg til KickUp, er Winnington AB produsent for den populære nyheten EPOK Hvit, som ble utviklet mellom 2013 og 2014. KickUp nikotinfri snus har vært under produksjon og salg i Sverige i over 15 år. Den har i dag over 20 % av det svenske snusmarkedet, og selges også i Finland.

Begge Winningtons snusmerker er snus med en generelt kraftig styrke og smak. KickUp bruker forskjellige urter som blant annet ginseng og guarana for å oppnå samme effekt som med produsentens andre populære snusmerke, EPOK. Denne er en sterk snus med spisse smaker av blant annet mynte, som gir en kjølig og stingene smak i munnen.

Om Winnington AB og Kickup

Winnington AB er en svensk produsent av snus, grunnlagt i 2008. De startet opp i det lille tettstedet Hökerum utenfor Göteborg, men har nå sine hovedkontorer i Stockholm. Winnington har selv utviklet metoden for å fremstille hvit tobakk, og det er denne de bruker for å lage for eksempel deres populære EPOK.

Da helhvit snus først kom på markedet ble det raskt en storslager. Selv om Winnington AB fortsatt ikke ligger blant de største produsentene, er det tydelig at selskapet vil stige raskt på rangstigen, grunnet deres patenterte utvikling av denne typen snus. KickUp er også en særegen nikotinfri snus, samt den eneste som inneholder svart te.

I 2017 ble selskapet kjøpt opp av verdens nest største tobakksforhandler, British American Tobacco, og med dette deres patent på hvit tobakk. Den nikotinfrie snusen KickUp har allikevel også vist seg å stige i popularitet, spesielt i Sverige og Finland, i løpet av dens produksjonsår. Winningtons hensikt er å fremstille en mindre miljøskadelig snus.

Lansering i Norge

Til tross for at Winnington har produsert denne nikotin- og tobakksfrie snusen i Sverige i over 15 år, og den også er mye solgt i Finland, har den ikke blitt lansert på det norske markedet inntil nylig. Dette er grunnet Norges strenge reglementer, til tross for at snusen kun inneholder naturlige ingredienser.

Selskapet har etter hvert klart å utvikle den nikotinfrie snusen nok til å bli godkjent i Norge, og selges nå kategorisert som et kosttilskudd. Du finner den i helsekostbutikker, samt i vanlige dagligvarebutikker og kiosker. Urtesnusen inneholder blant annet antioksidanter, som er med å beskytte kroppens celler, blant andre styrkende vitaminer.

Winnington AB har fått mye gode tilbakemeldinger de siste årene for sin helhvite snus EPOK Hvit, da fremstillingen av dens hvite tobakk er ment å være både mer miljøvennlig, samt at den ikke renner. KickUp er også en mer hygienevennlig snus, da heller ikke denne misfarger tennene. Myntevarianten kan også gi god ånde.

KickUps smaker og ingredienser

Winnington er kjent for sine innovative smaker i snusen, og KickUp er ingen unntak. Selv om denne snusen er helt fri for nikotin og tobakk, vil ikke dette si at den ikke kan ha spennende smaker. KickUp nikotinfri snus kommer i flere ulike varianter, der alle har en base av svart te og andre urter.

Du kan foreløpig finne KickUp i flere forskjellige smaksvarianter, som alle vil gi den samme framtredende nikotinfølelsen. Denne skapes av snusens baseingredienser, som består av ginseng og guarana, samt ulike vitaminer og mineraler. KickUp Nikotinfri snus kalles gjerne den nye generasjonens snus, og er utviklet i samarbeid med svenske forskere.

Blant KickUps smaker finnes KickUp Original, som også smaksmessig ligner tradisjonell snus, med hint av bergamott, lakris og solmodne frukter. KickUp Strong gir en kraftig opplevelse, men denne med sterk bergamott og et innslag av pepper, for en sterkere smak og følelse. KickUp Soft Mint etterlater en frisk følelse og god ånde, grunnet ingrediensen xylitol.

Det er guaranafrø som gir KickUp sin energifølelse – disse inneholder 4–8 % mer koffein enn kaffebønner, og er en av KickUps baseingredienser. Ginsengrot er mye brukt i kinesisk folkemedisin, og inneholder flere vitaminer, mineraler og viktige fettsyrer. Grunnet disse to ingrediensene er ikke KickUp anbefalt for gravide og ammende, til tross for å være nikotinfri.

Utseende

Den nikotin- og tobakksfrie snusen KickUp kommer i porsjonsposer laget av plantefiber, og i stedet for tobakk brukes smaksatt svart te. Snusen kan velges i tre ulike porsjonsformer – både original, white og all white porsjon. White- og all white-kategoriene er ikke etterfuktet snus, som dermed renner mindre enn vanlig snus. Både KickUp Original og Strong kommer i originale porsjoner. Disse porsjonsposene er etterfuktet og dermed mørke i fargen. KickUp Soft Mint kommer i white porsjon som renner mindre, og KickUp Real White Soft Mint slim er en helhvit porsjon i slim-format, som i tillegg vil gi bedre passform under leppen.

Les mermindre