Skruf snus

Skruf snus

Skruf Snus AB er en svenskbasert produsent av autentisk Svensk Snus. Selskapet ble grunnlagt i 2001 og Skruf Snus er derfor en relativt ny snusprodusent som kan skilte med et ganske så omfattende utvalg av produkter som sprer seg i et stort antall formater og smaker. Skruf er et premiummerke, godt kjent for sin spesielle blanding av tobakk, bergamott og roseolje som er behørig blandet i nøye oppmålte mengder for å sikre en delikat smak.

En Svensk Drøm

I 2001 besluttet barndomsvennene og entreprenørene Jonas Engwall og Adam Gillberg å slå seg sammen for å planlegge hvordan de kunne benytte sine talenter til å utvikle et autentisk, svensk produkt. Etter mye forarbeid besluttet de å gå inn i snusmarkedet ved å utvikle et premium produkt som skulle skille seg ut fra mengden. Med begrensede midler til å realisere målene sine reiste de to rundt i Sverige for å lære så mye om industrien som mulig. Underveis støtte de på den svenske markedsføringsguruen, Michael Storaker, og en forsker ved navn Kent Sandh. Sammen begynte de å produsere snus på et lite tettsted ved navn Skruf i Småland, Sverige.

I 2003 tok gruppen steget til å utvide bedriften ved å bruke et gammelt meieri som fabrikk. Med ett smakfult produkt av høy kvalitet i produksjon, ble det utført noen justeringer slik at seriens medlem nummer to (Tranebær), så dagens lys. Tranebær er en snus med tranebærsmak og et hint av Skruf Original. Skruf kom ut i lyse bokser med trendy farger for å fange forbrukernes oppmerksomhet.

Innsatsen til gruppen begynte å betale seg og Skrufs popularitet økte takket være jungeltelegrafen. Våren 2004 ble Skruf lansert i Norge og ble presentert på riksdekkende norsk TV. Dagen etter lanseringen søkte over en million nordmenn etter Skruf Snus, og markedsandelen økte fra 0 til 4 % nærmest over natten. Ifølge Adam skyldes populariteten at de tilbyr "En kulere, premium og ekstremt personlig snus. Kvalitet og individualitet kommer først, og hvis du ønsker å uttrykke deg med 'attitude' når du velger snus, så er Skruf det eneste valget." Skruf utvidet også markedsandelene sine utenfor Skandinavia ved å utvikle nye produkter for utenlandsmarkedet.

Skruf underlagt Imperial Tobacco

I dag er Skruf eid av verdens fjerde største tobakkselskap, Imperial Tobacco. Med mer enn 10 millioner solgte Skruf-bokser hvert år i Skandinavia, har Skruf styrket Imperials portefølje i det stadig voksende snusmarkedet og er nå et av de mest populære premiummerkene på markedet. Skruf er å finne i mange varierte utgaver: Original, Tranebær, Slim, Polar Hvit, Sterk, Fresh Hvit og Nordic Hvit. I 2013 ble det nyeste tilskuddet til Skruf lansert under navnet Nord66. Nord66 er tilgjengelig som Sterk Hvit, Nordic Breeze, Southern Storm og Ekstra Sterk.

Les mer mindre