Ettan snus

Ettan snus

I 1882 grunnla Swedish Match Ettan Snus som i dag er et av de eldste snusmerkene som fortsatt er i produksjon i Sverige (ved siden av General Snus). Som et av Sveriges mest populære snusmerker har Ettan en unik smak av tobakk med undertoner av sjokolade og hint av røykaroma, en oppskrift som har forblitt uendret siden snusens opprinnelse.

De Første Årene

Ettan ble utviklet av en svensk tobakksprodusent ved navn Jacob Fredrik Ljunglöf. Tidlig på 1800-tallet, sammen med vennen og den velkjente kjemikeren Jacob Berzelius, fant han en ny måte å produsere snus på ved å bruke fersk istedenfor gjæret tobakk (som var den vanlige måten å lage snus på da). Ved å bruke en blanding av salt, vann, pottaske og tobakk fant de to ut at snus nå kunne produseres på en uke fremfor å vente på gjæringen i opptil seks måneder. Ljunglöf lanserte Ettan først under navnet "Ljunglöfs No.1" i 1822. Han brukte sin nyutviklede produksjonsmetode for å lage Ettan og oppskriften skrev han ned med en hemmelig kode som han voktet over som en hauk. I løpet av de neste årene solgte Ljunglöf produktet sitt i en relativt liten skala og det ble raskt et populært snusmerke i nærmiljøet.

Generasjoner Av Ettan

I 1826 tok Ljunglöf over en tobakksfabrikk som kjempet for å overleve i Stockholm og i løpet av få år fikk han snudd på situasjonen ved å øke effektiviteten og fokuset på kvalitet. I slutten av 1820-tallet hadde Ljunglöfs fabrikk blitt den ledende tobakksprodusenten i Sverige og hans No.1 ble produsert i en langt større skala. No.1 byttet deretter navn til Ettan, som betyr "den første" på svensk. Når Ljunglöf døde i 1860, var han en av Sveriges rikeste menn og han hadde skapt et relativt stort tobakksimperium. Ljunglöfs sønn Knut overtok familiebedriften og fortsatte med å utvide sin fars imperium. Knut ble referert til som "Snuskongen" av de som kjente ham godt og han var velkjent for å teste snuskvaliteten på Ettan ved å inhalere aroma fra nye partier med Ettan hver morgen. Ved å gjøre dette kunne Knut fortelle om partiet var god snus, og om han ikke godkjente et eksemplar, ble hele partiet kastet.

Ettan i dag

I dag er Ettan-serien eid av tobakksgiganten Swedish Match og er en av deres mest prominente merker i tillegg til å være det mest solgte snusmerket. Anslagsvis, og grovt regnet, står Ettan for en femtedel av alt snussalg i Sverige.. Ettan selges i tre format: vanlig porsjon, hvit porsjon og løs. Swedish Match tilbyr også "Ettan Kardus" i begrensede tidsperioder, og hele året selges den på "Tobaks & Tändsticksmuseet" i Stockholm. Ettan Kardus er løs Ettan pakket for hånd i karduspapir, som er den samme måten den ble pakket på i Ljunglöfs tid. Hver pakke med Ettan Kardus inneholder 250 g snus.

Les mer mindre
  • kr 79,90
    kr 399,50
    kr 799,00