Onico nikotinfri snus

Onico nikotinfri snus

Swedish Match Lanserte Onico i 2006, en serie som hverken inneholder tobakk eller nikotin, men istedenfor en spesiell blanding av organiske fibre som gir smaken og følelsen av snus. Siden Onico ikke inneholder tobakk eller nikotin (ironisk nok betyr navnet nikotin på svensk) er den også fritatt for avgifter og skatter (som andre tobakksprodukter er pålagt) når den sendes over internasjonale grenser. Den blir derfor et rimeligere alternativ å bestille, om du vel og merke ikke bestiller produkter som inneholder tobakk og nikotin samtidig. Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt var talsmann for Onico når den ble lansert, og i sesongen 2009/2010 var snusmerket en av fem hovedsponsorer for SHL. Frem til 2008 inneholdt alle Onico variantene maisfiber, men disse ble erstattet av kakao og havrefiber etter at tannleger kom frem til at maisfibrene fremprovoserte karies og kunne føre til hull i tennene. I dag er Onico det mest populære tobakk- og nikotinfrie snusmerket som finnes på markedet.

Varianter av Onico

Onico er tilgjengelig i flere varianter inkludert Original & Mini (begge med smak av klassisk tobakk), Lakris og Einebær. Det finnes også en spesialutgave ved navn Onico Ginseng & Guarana som ble lansert i 2010. Denne varianten inneholder stimulerende ginseng og guarana som har positiv effekt for konsentrasjon og energinivå (og kan føles litt som en slags substitutt for nikotin). Alle Onico snusene leveres i hvite porsjonsposer som skaper en tørrhet som igjen fører til en langvarig smaksopplevelse. På grunn av stadig økende popularitet slapp Swedish Match nye Onico Peppermynte i 2013.

Bruksområder

Onico brukes primært som hjelpemiddel for å slutte med vanlig snus og det er populært fordi det gir en følelse og smak av vanlig snus, men uten nikotinen. For de som planlegger å slutte med snus er den ofte best å benytte seg av nedtrapping med Onico. Begynn med å bytte ut den vanlige porsjonsposen med Onico, pose for pose i et passende tempo (dager eller uker alt etter hva som er best) frem til du kun bruker Onico. For mange er nedtrapping en mye enklere og mer suksessfull måte å slutte på, enn om man bare kutter tvert. I tillegg til å kunne brukes ved slutting er snusen også eminent om man bare ønsker å kutte litt ned på forbruket av snus. Eksempelvis kan en person som vanligvis bruker 8 porsjonsposer per dag, bytte ut en eller flere av dem med Onico. Ved å følge den ovennevnte metoden kan Onico bidra på en positiv måte uansett om du ønsker å slutte helt, redusere snusbruken eller redusere inntaket av nikotin og tobakk på en enkel måte.

Les mer mindre