Islay Whisky

Islay Whisky

GN Tobacco AB er en Svensk snus- og tobakkprodusent som har levert kvalitetsprodukter siden 2004. Selskapet startet opp som SNUSAB AB før det ble kjøpt opp av amerikanske Liggett Vector Group og omprofilert til GN Tobacco AB i 2008. Utvikleren leverer i dag tyggetobakk og snusprodukter under kjente merkenavn som: Odens, Olde Ving, Lenny, Siberia, Byron, Tabocca og WOW. Snusen kommer i en rekke størrelser og styrker. Tyggetobakken leveres i en egenutviklet pose med en grovere malt tobakk en snusen.

All produksjon skjer etter strenge regler og laboratoriske kontroller fra det riktige frøet dyrkes frem i kontrollerte omgivelser. Deretter males tobakksbladet i ønsket konsistens før essenser og andre tilsetningsstoffer tilsettes for å oppnå ønsket smak, fuktighet og aroma.

Hvem produserer Islay Whisky Porsjon

GN Tobacco Sweden AB startet sin snusproduksjon i 2004, da under navnet SNUSAB AB. Produsenten underskrev i 2007 en avtale med Amerikas tredje største sigarett selskap, Liggett Vector Group som tokk med seg den svenske snusen, og selskapets portefølje, til USA i 2008. I 2009 endret selskapet navn til nåværende GN Tobacco AB.

Selskapet har i dag flere fabrikker i Sverige. Du finner blant annet ett topp moderne anlegg i Enköping. Lokalene i Enköping har siden august 2014 produserer tyggetobakk og snus i alle former og fasonger. Det lages løssnus og porsjons- eller posesnus som: white, dry long, slims, mini og maxi. Alle med et bredt spekter av smak, fuktighet og selvfølgelig nikotininnhold. Selskapets andre fabrikk, etablert i 2014, ligger i Bispgården og produserer blant annet filter til sigaretter. Produksjonen av filter har en kapasitet på hele 150 millioner enheter i løpet av en måned.

GN Tobacco AB har satt som sin visjon at:

   • Forbrukeren skal kunne nyte deres produkter i flere and med lange tradisjoner og monopolistiske syn på tobakksbruk og tobakkproduksjon. Selskapet distribuerer i dag sin produkter til land som: Sverige, Norge, Tsjekkia, Israel, Russland, Amerika, Sør Afrika, Sveits, Slovakia, Serbia og Sør Korea.
   • GN Tobacco skal aktivt, og i samarbeid om mulig, jobbe med kundevennlige markedsaktiviteter rettet mot sine utsalgssteder for øke interessen for selskapets produkter.
   • Selskapet skal alltid jobbe med å utvikle nye og spennende smaker som passer dagens marked.
   • Utvikleren skal fortsette å bygge på, samt å skape nye relasjoner som resulterer i at alle lykkes. Fra produsent, til selger og videre frem til forbruker.
   • GN Tobacco vil alltid la varen snakke for seg selv.

GN Tobacco AB jobber smartere enn sine konkurrenter, med en mye kortere produksjonstid, som igjen resulterer i raskere levering og muligheten for en høyere grad av tilpasning. Selskapet har knyttet seg til spedisjonsselskapet Gajane AB som er et raskt voksende distribusjons firma med sitt spesialfelt på tobakk. Selskapet har på kort tid blitt Sveriges nest største distributør i feltet.

Tobakksprodusenten GN Tobacco AB leverer i dag flere anerkjente merker som: Odens, Olde Ving, Lenny, Siberia, Byron, Tabocca, WOW og Islay Whisky snus og tyggetobakk. Alle varianter kommer i forskjellig styrke og porsjonering inklusive premiumsnusen Islay Whisky.

Hvorfor velge Islay Whiskey fra GN Tobacco AB?

GN Tobacco ABs arbeid med sine førsteklasses snus og tyggetobakksprodukter begynner med å velge tobakk etter jordtype, geografiske og topografiske kriterier før riktig kvalitet kjøpes. For å oppnå dette må en topp kvalitets tobakksplante dyrkes frem, av godkjente frø i kontrollerte omgivelser, før de flyttes ut i jorda. Tobakksplanten vokser utendørs fra 10 til 12 uker, etter vær og forhold, før den på ny kvalitetssikres og høstes. Deretter tørkes tobakken for å redusere fuktigheten fra ca. 80 til ca. 20 %.

Etter produksjon av råvaren transporteres tobakksbladene til de svenske fabrikkene hvor GN Tobacco ABs produksjonsprosess gjennomføres over tre steg, nærmere forklart under. Noen typer snus som Islay Whisky lagres deretter i 18 måneder før produktet pakkes og er klare for markedet.

Produksjonsprosessen ser ut som følger:

    1. Under første trinn av produksjonen grovmales tobakken før den oppbevares i separate siloer. Under lagringen testes råvaren kontinuerlig gjennom laboratoriske analyser.
    2. Andre del av produksjonen er noe mer omfattende.
     • Det første som skjer at tobakken veies før den overføres til et produksjonslokalet.
     • Deretter blandes tobakken med vann og salt. Her tilføres salt for sin smak, sine smaksfremhevede egenskaper og for sin konserverende egenskap.
     • Så pasteuriseres eller svettes tobakken til ønsket resultat. Prosessen dreper også microorganismer samtidig som den tilfører smak og aroma.
     • Når produktet er avkjølt tilsettes ytterligere ingredienser før en siste kontroll.
    3. I tredje og siste del av produksjonen pakkes produktet.
     • Løssnus fylles rett i boksen mens
     • porsjonssnus pakkes i poser før den pakkes i bokser
    4. Når snusen er ferdig oppbevares den på kjølerom til den er klar for distribusjon.

Selv om GN Tobacco AB ikke er den produsenten med lengst fartstid er det et ærverdig selskap med stor stolthet i sitt produkt. Utvikleren overholder alle bransjens krav og strekker seg langt for å vise seg frem i et allerede velfylt og konkurranseutsatt marked.

Les mer mindre