Jakobssons snus

Jakobssons snus

Stiftet av Henrik Jakobsson, er Jakobssons Snus et relativt nytt svensk snusmerke som tilbyr et bredt spekter av kvalitetssnus under Henriks selskap Gotlandssnus AB. Til tross for at det er et relativt nytt snusmerke, har Jakobssons mange brukere på grunn av den høye kvaliteten og gode smaken av svensk-dyrkede Alida-tobakk.

En beskjeden begynnelse

Inspirert av sin oldefar (en snuskjenner fra 1700-tallet fra Gotland) grunnla Henrik Jakobsson Gotlandssnus AB i 2002, med hjelp fra sin mentor Kent Sänd. I 2003 var det første merket i Gotlandssnus-rekken klar: Gotlandssnus Anis løs. Gotlandssnus sitt andre produkt, en snus med juletema kalt Julesnus, ble gitt ut like før jul, og Jakobsson delte ut 700 bokser Julesnus til lokale butikker. I 2005 bestemte Henrik seg for å utvide virksomheten og flyttet selskapet til et større produksjonsanlegg i Roma på Gotland. Den nye fabrikken, som ligger i et gammelt sukkerraffineri, gjorde det mulig for Henrik å produsere porsjonert snus ved siden av de eksisterende løs-snus tilbudene. Ved utgangen av 2005 ble Gotlandssnus Fläder Portion, Gotlandssnus Anis Portion og Gotlandssnus Original Portion produsert i dette anlegget. Gotlandssnus begynte også å kjøpe lokalt dyrket Alida-tobakk til bruk i produktene sine.

Hurtig ekspansjon

I 2008 debuterte Gotlandssnus AB med en ny, global produktlinje kalt Jakobssons Snus. Med fire typer snus tilgjengelig, er Jakobssons Snus en hyllest til Henriks oldefar Jakob, og hans kjærlighet til fin snus. Dette nye merket ble møtt med stor fanfare internasjonalt, og mange distributører over hele verden begynte å inkludere Jakobssons Snus i tilbudene sine. Ettersom merket ble stadig mer populært, ble en tredje Gotlandssnus-fabrikk bygd i 2009. Da fabrikken åpnet, begynte den også å produsere to nye typer nikotinfrie snus, kalt Sprilla and Tobacco & Nicotine Free.

Fortsatt i rask ekspansjon, fant Jakobssons Snus også veien inn på amerikanske markeder, og begynte å bli distribuert i detaljhandelen i hele USA i 2010. Jakobssons Wintergreen Strong Portion ble utgitt samme år, først i USA og deretter i Sverige. I 2011 ble grunnleggeren av Gotlandssnus Henrik kåret til Årets regionale entreprenør, en feiring av selskapets stadig mer lysende fremtidsutsikter. I 2012 ble Gotlandssnus Summer Portion introdusert, en unik snus med smak av ville jordbær. I en spesiell avtale i juli samme år, begynte tobakksgiganten Swedish Match å distribuere Jakobssons Snus over hele Sverige.

Nåtid og fremtid

I 2013 lanserte Jakobsson Jakobssons Melon Mini Portion, et miniformat som var ment å komplimentere den populære Jakobssons Melon Strong. Denne ble etterfulgt av Jakobssons Dynamite Extra Strong, som har smak av røyktobakk og et flott nikotinkick (19 mg nikotin per porsjon!).

I dag fortsetter Gotlandssnus å vokse under Henriks ledelse. Selskapet har til og med mottatt den ærefulle, svenske prisen DIs Gasellpris, for fortsatt vekst og utvikling. Det er lett å forstå hvorfor – de herlige innovative ferdighetene bare fortsetter resultere i stadig flere geniale produkter. Det var det første selskapet i Sverige som gav en snus smakssatt med fersken, og viste med det både en god teft for hva forbrukerne er på utkikk etter, og modighet, i den forstand at de laget noe som aldri var blitt laget før. Denne lanseringen ble ledsaget av en ny boksdesign som gjenspeiler boksenes smakfulle innhold: Jakobssons blåbær og vanilje har en drømmende, blåaktig farge som smelter vakkert sammen med kremhvitt. Helt genialt.

Les mer mindre