Lundgrens

Lundgrens er en svensk snus av høy kvalitet som er populær på grunn av sin gode tobakksmak med spennende aromaer. Den kommer i fire forskjellige smaker med inspirasjon fra Sveriges natur og ulike områder; Skåne, Norrland, Västkusten og Fjällen. Formatene de leveres i er hvite og smale hvite, tilpasset brukere som foretrekker mindre fuktighet. Dette historiske og eldgamle merket har eksistert siden 1835, så det er en svensk kulturskatt som er verdt å prøve!

Hvilke smaker fra Lundgren tilbys i Norge?

Lundgren kommer i fire forskjellige smaker og har alle sin opprinnelse i svensk natur og omgivelser. Alle har en robust tobakksmak, men med forskjellige retninger:

  • Skåne – er smaksatt med søte skogsbær og granskog, for å få et snev av syrlighet. Bærene passer godt med den lette tobakkskarakteren som skaper en opplevelse inspirert av den skånske jorda.
  • Norrland – en moderne og frisk smak av fjellblomster og granskudd som ikke går ubemerket hen! Den samme tobakken av god kvalitet har selvfølgelig også blitt brukt i denne varianten.
  • Västkusten – velkommen til den svenske vestkysten med hint av nype og lyng! Hovedkarakteren er den deilige tobakken som passer godt med vestkystens smaker
  • Fjällen – smaken av unike, syrlige svenske tyttebær er en åpenbar smak i Lundgrens Fjällen inspirert av bær fra nord. Disse er himmelske sammen med den robuste tobakken.

Sakte, men sikkert fylles de svenske Lundgren-produktene på i vårt norske lager. Skåne var først ute i 2020!

Lundgrens – en historisk svensk snus

Lundgrens snus er produsert av Fiedler & Lundgren. Skreddermesteren Samuel Fiedler fikk tillatelse i 1783 til å starte snusproduksjon ved bruk av innenlandske råvarer. Dessverre døde han av tyfus allerede i 1804, men enken og sønnene overtok selskapet, og i 1835 tilbød Fredrik Lundgren seg å bli partner. Dette dannet Fiedler & Lundgren og virksomheten gikk veldig bra – på midten av 1800-tallet var det over 30 ansatte. I 1865 overlot Fredrik Lundgren selskapet til to ansatte, og dermed forble familiene Fiedler og Lundgren bare i firmanavnet. På begynnelsen av 1900-tallet ble selskapet tvunget til å flytte til Danmark, ettersom Tobaksmonopolet hadde enerett til å produsere tobakk. På begynnelsen av 2000-tallet vendte Fiedler & Lundgren tilbake til Sverige, men denne gangen til Malmö. For tiden er Fiedler & Lundgren et selskap med rundt 100 ansatte, som har produsert kvalitetssnus i over 200 år.

Hvordan produseres Lundgrens snus?

Lundgrens snus produseres nå i utgangspunktet på samme måte som for 200 år siden. Hovedingrediensene er tobakk, salt og vann. Hemmeligheten bak god snus ligger veldig mye i kunnskapen om å velge god tobakk. Mange ulike typer tobakk brukes til Lundgrens snus, hvor andelen ulike varianter også varierer avhengig av hvordan innhøstingen har vært i et gitt år. God tobakk er ikke bare tobakksplanter som har vokst på en bestemt måte, men også hvordan tobakksplanten har blitt behandlet etter innhøstingen. Det er de øverste bladene som gir best tobakk. Lundgrens snus bruker tobakk fra nesten hele verden, men tobakk fra Nord- og Sør-Amerika, Sør-Afrika og Asia dominerer.

Hvordan smaksettes Lundgrens?

De utvalgte tobakkssortene blir malt ned til en pulverlignende konsistens, og her smaksettes tobakken. Mange forskjellige oljer kan brukes i krydderet, og blandingen av tobakkvarianter og oljer gir hver snus sin helt spesifikke karakter. Du kan også velge ulik grovhet på kverningen, som sammen med krydder gir en annen karakter.

Lundgren legger mye arbeid i å finne gode materialer til emballering av snus i porsjoner. Emballasjen må holde tobakken sammen på en god måte, og la aromaen komme ut uten hindring. Lundgrens snus har virkelig lyktes i å finne et godt emballasjemateriale.

Passer Lundgren meg?

Alle Lundgren-produktene har i utgangspunktet en intens og robust tobakksmak, der andre aromaer tilføres for en spennende opplevelse. Lundgrens er inspirert av den svenske naturen og landskapet, og dette er noe som tydelig merkes i smakene. Hvis du liker tobakksmak av høy kvalitet med et snev av forskjellige bær og andre toner, er Lundgrens definitivt noe for deg! Den kommer i formatene «hvit» og «hvit smal» som har lav fuktighet og beholder smaken lenger. 

 

 

 

Les mer mindre