Nordic Icon

Nordic Icon

Nordic Icon er en helhvit snus med friske og oppløftende smakstilsetninger som lages av den svenske snusprodusenten Nordic Snus AB. Nordic Icon kommer foreløpig i to smaker: Nordic Icon No2 Smooth Blue, Nordic Icon No3 Intense Blue. Nordic Snus AB står bak flere kjente og populære snusprodukter i Norden, inkludert Nordic Spirit og LD som er basert på naturlige råvarer.

Snus fra Nordic Icon kommer i slim porsjonsposer, noe som gir snusen en perfekt passform under leppen. En av fordelene med denne snusen er at den er laget av en kombinasjon av plantefibre og tyggegummibase, noe som medfører at den ikke misfarger tennene slik som vanlig snus ofte kan gjøre. Denne snusen er derfor et godt valg for deg som ønsker en over middels sterk og frisk snus som i liten grad synes under overleppen.

Nordic Icon porsjonssnus

Snusprodusenten Nordic Snus er kanskje mest kjent for serien Nordic Spirit, som er en tobakksfri snus som ble lansert på det svenske markedet i 2018. Noe senere kom også Nordic Icon på markedet med to spennende smaker, #1 Bergamot Wildberry og #2 Mint. I likhet med Nordic Spirit er også Nordic Icon laget av tyggegummibase, men sistnevnte er tilsatt en mindre dose hvit tobakk i stedet for cellulose. Nordic Snus har fokus på å velge ut de aller beste råvarene til sine produkter. Snusen produseres i en svensk fabrikk som har røtter tilbake til 1432, like nord for Gøteborg. Snusproduktene er klassiske, men med en moderne vri som passer dagens moderne snusbrukere i Norge.

Nikotininnholdet i Nordic Icon er litt over middels høyt, med 14 mg/g. Boksene er forholdsvis små, og inneholder ikke mer enn 13 gram snus per boks. Nordic Icon er sammenlignbar med andre populære snusprodukter på markedet, som for eksempel EPOK No2 Arctic Blue S2 og Skruf Super White Fresh S3. Også disse er i kategorien strong, og kommer i diskrete slim-porsjoner.

Nordic Icon er en forfriskende snus med mye smak og mye lukt, som kanskje særlig vil appellere til yngre og/eller kvinnelige snuskjøpere. Posen kommer i formatet slim, og den synes derfor ikke særlig godt under leppa. Nordic Icon egner seg derfor like godt på jobb eller hjemme, som på fest.

Det er ingen tvil om at det er sunnere å snuse enn å røyke, og snus har derfor blitt stadig mer populært de siste årene. En snuspose i størrelse slim er faktisk det mest populære valget i Norge! Porsjonsposen er like lang som en snuspose i størrelse large, men fordi den er tynnere strekker den seg ikke nedover tennene. Det blir heller ikke en stor bul under leppen. Dette gjør at Nordic Icon er et mer elegant valg.

Det har vært hevdet at den hvite snusvarianten har mange fordeler fremfor vanlig original snus. Den skal blant annet være mindre helseskadelig da den ikke inneholder enkelte av stoffene som finnes i tradisjonell brun snus. Den hvite tobakken i helhvit snus består av foredlet brun tobakk, og i denne renselsesprosessen fjernes uønskede og misfargende stoffer som nitrosaminer og tungmetaller.

Hvorfor velge hvit snus fra Nordic Icon?

Hvit snus er porsjonsposer av cellulose som er fylt med vasket tobakk, en svært beskjeden mengde tobakk eller en blanding av tobakk og cellulose. Det finnes også varianter med nikotin som er helt uten tobakk, men felles for dem alle er at den er hvit, fast og renner veldig lite. Velger du en slim all white porsjonssnus får du dermed en snus som er diskret, samtidig som den ikke misfarger tennene. Snusen fra Nordic Icon har i tillegg en frisk smak, enten du velger #1 Bergamot Wildberry eller #2 Mint.

Ulike smaker

Nordic Icon #1 Bergamot Wildberry har, som navnet tilsier, forfriskende smak av sitrusplanten bergamott, så vel som ulike typer skogsbær. Sitrussmaken står i fin kontrast til den noe søtere smaken av ville bær, som preges av bringebær og tranebær. Smaken domineres mer av bær enn av sitrus, og det er også den søtlige bærsmaken som kommer mest tydelig fram når du lukter på snusen. Et godt valg for deg som ønsker noe annet enn tradisjonell snussmak eller -aroma.

Nordic Icon #2 Mint er en friskere snus med en mild aroma av mentol, blandet med en mild og søtlig duft av peppermynte. Snusen smaker omtrent som den lukter. Den runde og litt søte peppermyntesmaken kommer med et hint av mentol, som ikke er for sterk, men heller ikke for mild. Den naturlige peppermyntesmaken gjør dette til et godt valg for alle snus-entusiaster som liker en smakstilsetning som gir frisk pust og en nedkjølende smak.

Les mer mindre