Løssnus

Historien Bak Løs Snus

Løssnus er den eldste formen for snus som er tilgjengelig i dag, og kan dateres helt tilbake til tidlig på 1800-tallet. Som navnet indikerer er løssnus uten noen form for porsjonsposer og brukeren står derfor fritt til å selv utforme ønskede porsjoner. Sammenliknet med porsjonssnus gir løssnus en større frihet til å velge mengde snus selv, og en boks med løssnus inneholder omtrent dobbelt mengde med snus til den samme prisen som en boks med porsjonssnus (en økonomisk fordel). Noen snusere hevder at løssnus også har bedre smak, men det får bli opp til den enkelte å avgjøre. Majoriteten av porsjonssnusmerker er tilgjengelig som løssnus og noen merker har kun løssnus. Eksempler på populær løssnus: Ettan (8 mg nikotin) og Göteborgs Rapé (8 mg nikotin).

Forskjellige Varianter Løs

Hovedsakelig skiller løssnus seg fra porsjonssnus (bortsett fra selve smaken) ved det varierte utvalget av selve konsistensen på snusen. Løssnus rangeres i alt fra veldig finmalt (Oden's), til grovmalt (Offroad Long Cut) som konsistensmessig kan sammenliknes med amerikansk "dyppetobakk". Selve konsistensen er avgjørende for hvor godt porsjonen holder seg sammen og hvor mye den renner. Generelt sett kan finmalt snus være noe vanskeligere å forme til porsjoner og kan renne noe mer enn grov snus. Derfor er det tilrådelig for ferske snusbrukere å prøve seg på de grove snusene først, til de får dreisen på det.

I tillegg til den varierende konsistensen, kan man også få løssnus med forskjellige nikotinstyrker. Fra normal styrke (General Løs med 8 mg/gram) til ultrasterk (Oden's Ekstrem med 22 mg/gram). Siden snusere kan regulere størrelsene på porsjonene selv (gjennomsnittet ligger mellom 2 og 5 gram/porsjon), så er det viktig å ta med i beregningen hvor mye nikotin hvert merke inneholder (samt hvor mange gram snus du tror du pleier å ha i hver porsjon). For eksempel: om du bruker 2 gram General Løs får du 16 mg nikotin pr. porsjon Om du derimot bruker 2 gram Oden's Ekstrem får du hele 44 mg pr. porsjon!

Hjelpemidler For Løssnus

Selv om løssnus kan være billigere enn porsjonssnus så har den ulempen ved at det er vanskeligere å forme en porsjon, og den kan være upraktisk å bruke blant folk (særlig når det gjelder å fjerne snusen fra munnen). Enkelte velger å benytte en IceTool for å forenkle prosessen med å lage seg en porsjon. IceTool er tilgjengelig i flere størrelser og er produsert av solid aluminium som gjør levetiden lang. For øyeblikket er IceTool tilgjengelig i størrelsene 3 ml og 5 ml, i mange forskjellige farger.

Les mer mindre