Lakris snus

Lakris har blitt en av de mest ettertraktede snussmakene i Norge, mye takket være den naturlige profilen og beroligende egenskapene. Den er ofte saltere enn andre smaker, noe som også gjør den til den perfekte følgesvenn sammen med en klassisk smak av tobakk – salt løfter, forsterker og hever hver komponent i snuset. Selvfølgelig kombineres lakris ofte med søt mynte og til og med tropiske elementer for en interessant vri som er populær blant moderne, norske snusere. Men først og fremst, i Norge, blir lakrissnus verdsatt for sin jordiske karakter som får frem det beste i hver tobakkprofil, enten den er fyldig eller lett i smaken. Nikotinstyrker varierer fra nybegynnernivåer på 5 mg/g til kraftige nivåer rundt 18 mg/g – hvilken styrke foretrekker du?

Hvilket lakrissnus er tilgjengelig i Norge?

Kanskje du tenker at én lakrissnus er nok, kanskje du tenker at snusindustrien overdriver det noen ganger. Men siden det er et så bredt spekter av snusere og deres forskjellige ganer, preferanser og behov der ute, har det norske markedet absolutt behov for mer enn ett lakrisprodukt for å tilfredsstille alle snusere! For å være mer spesifikk, finnes det norske snusprodukter med lakrissmak for:

 • Den tradisjonelle snuseren – For fansen av klassiske tobakksmaker finnes det mange alternativer som bare inneholder et snev av salt lakris for at tobakksmaken virkelig skal komme frem! Høres det ut som noe for deg? Sjekk ut Kapten No 12 Black!
 • Den moderne snuseren – Hva mener vi med moderne snuser? Vel, i Norge har det vært en utrolig økning i helhvit snus som takket være det flekkfrie, krystallhvite innholdet er det ideelle snuset for diskrete preferanser. Siden disse ikke har eksistert veldig lenge, regnes de som vårt moderne alternativ, i motsetning til tobakksorienterte snustyper som er mer enn 100 år gamle! Et slikt eksempel er bestselgeren Epok No 4 Purple Intense S4 som tilbyr hint av salt lakris sammen med hint av lett tobakk.
 • Snus-nybegynneren – Norsk snus kan være sterkt, veldig sterkt, noe som noen ganger gjør det uegnet for nybegynnere. I Norge er det ikke uvanlig at snus når nikotinnivåer på over 18 mg/g! Heldigvis inneholder snustyper med lakrissmak som Mocca No2 Black S1 bare 5 mg/g, noe som gjør dem egnet ikke bare for nybegynnere, men for snuseren som prøver å slutte eller redusere helt med snusing!
 • Den erfarne snuseren – Jeg tror hver nordmann har minst én snuservenn som er besatt av sterke nikotinnivåer. Hver sin smak! Men for den velbevandrede snuseren, eller rett og slett en snuser som ser etter et ekstra kick dekket av lakris, finnes det snustyper som Kapten No36 Dark Black og U Sample No15 Black Arctic White Slim S4 for å tilfredsstille det sterke lakrisbegjæret.

Tre grunner til at lakrissnus er så populært blant nordmenn

Myntesnus er forfriskende, fruktig snus kan være søt, kaffe-smaksatt snus er vanligvis kremaktig – men hva med lakris? Hva er det som gjør det så populært blant norske snusere?

 1. 1. Beroligende hint – Lakris har en mild profil som ofte oppleves som beroligende for snuseren. Det er sjelden kunstige smaker, og har vanligvis en rå smak som noen ganger har søte hint som er perfekte for godteri-elskeren.
 2. 2. Smaksforbedrende egenskaper – På grunn av det typisk høye saltinnholdet gir det en økt smakopplevelse og fremhever virkelig smakskompisen den blandes med – noen ganger er det ren tobakk, andre ganger er det bær, vanilje eller mange andre populære smaker.  
 3. 3. Jordaktig, naturlig profil – Lakris er, akkurat som mynte, veldig aromatisk og smakfull i sin naturlige form. Det er derfor lett å holde en naturlig smak selv når den tilsettes i snus! Nordmenn verdsetter den naturlige karakteren til en lakrissnus som er autentisk og ren i sin smak.

 

Når kan lakrissnus brukes?

Lakris snus er virkelig smakfull og når du har prøvd det, kommer du tilbake for mer! Men når er virkelig den perfekte tiden å bruke lakrissnus? Det korte svaret er alltid, men norske snusere liker ofte lakris litt mer under disse anledningene:

 • Når du trenger en godbit etter middagen som ikke er for søt eller kunstig i smak.
 • Når du nyter en rolig kveld hjemme og vil ha et fint supplement til kveldsteen.
 • Når du har lyst til å nyte en diskré opplevelse med en frisk finish! Som leveres av de små porsjonene til en Epok No 4 Purple Intense S4 med det helhvite innholdet og tynne poser.
 • Og til slutt, selvfølgelig, sammen med morgenkaffen. Har du noen gang prøvd salt lakris og kaffe sammen? Nå har du sjansen!

 

Les mer mindre