Klassisk snus

Klassiske snus-smaker er de tradisjonelle smakene, de som svenskene først ble introdusert for for over 200 år siden – de som forbindes med «ekte snus». Men hva består de egentlig av? Og hvem kan like dem? Klassisk norsk snus inneholder ofte hint av bergamott, pepper, salt og sitrus – som sammen danner en oppsiktsvekkende fyldig tobakkopplevelse. Noen ganger får den fulle tobakksmaken sammen med strenger av tørket frukt, anis og til og med hint av chili, som alle fungerer som smaksforbedrende stoffer for tobakksprofilen. Klassisk snus betyr ikke nødvendigvis løs snus, selv om disse eksisterer også, mange tilbys i tynn porsjon eller som en hvit porsjon som passer til den kresne snuseren på jakt etter en diskré opplevelse!

Klassiske norske snusmerker

Norsk snus er selvfølgelig produsert av svenske produsenter som Swedish Match, Skruf og Fiedler & Lundgren som har mange års erfaring innen feltet. Men på grunn av norske snuslover som ble implementert i 2017, må alle norske snusbokser ha en nøytral utforming, som er universell og lite tiltalende (ifølge myndighetene). Dette har tvunget produsenter til å redusere tilgjengelige produkter og merkevarer i Norge, men frykt ikke, det produseres fortsatt mange produkter for det norske markedet med klassiske smaker. Norges bestselgende klassiske snusprodukter inkluderer:

  1. 1. Ettan No 1 –  et av de første snusmerkene som ble produsert i Sverige. Året 1882 var året Ettan number 1 ble født og med det snuskulturen slik vi kjenner den i dag. Den er røykfylt, glatt, rik og med sjokoladeundertoner som er vanskelig å ignorere. Den originale oppskriften brukes fortsatt i dag! Styrke er vanlig og passer snuseren på jakt etter en skånsom nikotinopplevelse, men med en robust smak.
  2. 2. General No 3 Classic –  pepperaktig med hint av bergamott og en veldig tilstedeværende tobakkprofil er kort sagt det som tilbys snusere gjennom denne klassikeren. En porsjonert snus som også finnes i andre formater, styrker og som løs-snus!
  3. 3. Skruf White S2 –  smaken i denne snusen er ikke bare tobakksentrert, den er også produsert med 100 % økologiske ingredienser! Dette er en snus i vanlig styrke med tradisjonelle smaker og er populær i Norge for sin naturlige smakprofil og behagelige følelse under leppen.
  4. 4. G3 No 1 Ekstra Sterk –  en sterk snus for den sterke preferansen! Inneholder typiske smaker for en klassisk snus som bergamott, pepper, te og en høyere saltbalanse – noe som løfter smaker. Denne snusen er ikke så gammel som Ettan, den kom på et senere tidspunkt og blir verdsatt av sterke snusere i Norge, på jakt etter et klassisk, men sterkt kick!

 

Hvem kan nyte en klassisk norsk snus?

Norske snusere som velger klassiske snus-smaker, leter vanligvis etter en naturlig opplevelse som er fyldig, kraftig, smakfull, autentisk og helt fri for tilsetningsstoffer som søtningsmidler eller til og med sukker (som det ryktes at noen amerikanske snusprodukter inneholder). Den klassiske snuseren vil vanligvis ha snus med vanlig styrke, der mange sannsynligvis velger løse typer.  Men hvilke andre typer tradisjonelle snusere er det i Norge?

  • Den løse snuseren – Nordmenn som snuser løs snus leter etter en eksplosiv opplevelse, som oppstår takket være det ekstremt fuktige innholdet som gir en øyeblikkelig frigjøring. Den løse snuseren ønsker «nær tobakk»-opplevelsen der intet porsjonsmateriale hindrer smaksutgivelse og at det oppstår et saftig drypp. Løse snusere får også selv bestemme porsjonsstørrelsen!
  • Den originale porsjonssnuseren – Originale porsjonssnusere vil ha en lignende følelse som med løs snus, men med porsjonsmateriale for å stoppe overflødig drypp og «gjørmeskred». Med porsjonert snus vil du oppleve en rask frigjøring, men takket være den allerede porsjonerte tobakken trenger du ikke å skitne til fingrene – men kan fortsatt nyte en smakfull følelse! 
  • Den hvite porsjonssnuseren – Lei av overflødig drypp? Selv med original porsjon har det en tendens til å være mye drypp. Norske fans av hvit porsjon nyter den langvarige og jevne smaksutgivelsen der mindre drypp produseres, og hver snusopplevelse blir til slutt mer langvarig.
  • Den slanke- eller mini-porsjonssnuseren – Det er mange snusere som liker smaksopplevelsen til en klassisk, norsk snus, men som også vil at snusingen skal være diskré og gjemt bort fra de som kan se. Slike snusere vil raskt se at slank eller mini-porsjon er løsningen! Mens de inneholder den samme tobakksentriske smaksbasen som løs snus, velger norske snusere ofte slank eller mini-porsjon, da disse er usynlige under leppen. Aldri mer leppekul!

Klassisk snus for den moderne norske snuseren

Det har blitt en trend i Norge å snuse mindre iøynefallende produkter som gir en behagelig passform og fremfor alt en diskré opplevelse. Men ikke alle lengter etter en helt hvit snus som G.4-generasjonen fra Swedish Match! De to vanligste typene moderne snusere i Norge inkluderer:

  1. 1.Snuseren som ønsker en tradisjonell smak av tobakk som rett og slett blir porsjonert i et mindre format – som f.eks. General No 7 Classic Mini som kan nytes uten å bekymre seg for å vise frem en stor leppekul i prosessen. Smaken av en General No 7 mini-porsjon har blitt utviklet og raffinert i over 100 år!
  2. 2. Snuseren ser etter en klassisk porsjon og smak, men med en moderne vri. Disse snustypene inkluderer produkter som Islay Whisky som inneholder en klassisk base, men med deilige og røykfylte hint av whisky og LAB 05 Sterk Hvit som har hint av nøtter, sedertre og blomst.

Les mer mindre