Mint snus

Mint snus høres enkelt nok ut, men mynte kan ha mange forskjellige former. Siden vår for mint snustyper vil omfatte populære smaker som mynte, peppermynte, mentol, eukalyptus og vintergrønt – som alle er forskjellige typer under kategorien mynte. Mint snus er forfriskende, avkjølende, foryngende, skarp og sterk – nettopp det mange norske snusere ser etter. Nikotinstyrker varierer fra normale nivåer på 8 mg/g til ekstra sterke nivåer på 18 mg/g, noe som betyr at det også finnes produkter som passer til enhver styrkepreferanse også!

Hvorfor er mint snus en favoritt hos nordmenn?

Myntesnus-smaker er ikke bare deilige, men kommer også med et sett fordeler, og det er derfor de har blitt så populære. I Norge blir myntesnus først og fremst verdsatt for sine forfriskende og friske egenskaper – de brukes ofte som erstatning for tyggegummi for å friske opp pusten og gi en oppkvikkende følelse. Men hva er noen av de andre årsakene til myntesnusets enorme suksess i Norge?

 1. 1. Sterk følelse – For den norske snuseren som foretrekker ultrasterke snusprodukter, spiller mynte en viktig rolle. Dette er fordi noen myntetyper som mentol, peppermynte og eukalyptus har utrolig kraftige profiler og vil legge til den generelle følelsen av styrke. Disse tre kan til og med få snus med vanlig styrke til å føles superkraftig takket være deres avkjølende natur, svake stikk og stimulerende egenskaper.
 2. 2. Deilig i mange kombinasjoner – Mynte er den eneste snussmaken som virker fullstendig blandbar med alle typer smaker. Har du snus med eple- og melonsmak? Bland inn litt mynte og gjør den mer forfriskende og interessant. Mynte fungerer alltid, og nordmenn elsker det virkelig!
 3. 3. Perfekt etter du har pusset tennene – Er det noe verre enn å plassere tobakksmak under overleppen, rett etter at du har pusset tennene? Snuset vil smake vondt, og tennene dine blir urene igjen. Men å plassere en pose med Epok No 1 Ice Blue Intense S4 under leppen din føles rett. Ikke rart EPOK har sett en slik popularitet i Norge!

Hvem produserer myntesnus?

Det virker som om de fleste norske snusmerken i vår tid inneholder en eller noen myntesmaker, men hvem produserer dem? De tre mest populære produsentene av myntesnus i Norge inkluderer:

 1. 1. Swedish Match – hvor du finner mange bestselgere som G3 No 6 Blue Super Slim Sterk og G.4 All White No8 Deep Freeze Extra Strong.
 2. 2. Skruf – Skruf som merkevare er den som tilbyr sannsynligvis det mest mangfoldige når det gjelder smak og nikotinnivå. Skrufs produkter er av førsteklasses kvalitet, og mange av deres produkter med myntesmak er bestselgere, som Skruf doublemint S4 og Skruf Fresh S4.
 3. 3. Winnington AB – Teamet hos Winnington kom absolutt opp med et vinnerkonsept da de ga ut EPOK-merket, et merke som har vært på toppen av våre mest solgte produkter siden utgivelsen for noen år siden. De fleste av produktene deres inneholder mynte i en eller annen form, noe som delvis er årsaken til deres store suksess på det norske markedet.

Det er selvfølgelig mange flere produsenter som tilbyr like høy kvalitet som Another snus Factory (produsenten bak LOOP Snus), Gotlandssnus (produsenten bak Jakobsson snus) med mange flere. Alle myntesnusproduktene på nettstedet vårt finner du på listen over produkter nedenfor!

Når kan en myntesnus brukes?

Dette er kanskje vårt vanligste spørsmål om snus – når er det greit å bruke snus? Svaret vårt er – alltid! Men mer spesifikt, når kan myntesnus være passende å bruke?

 • Om morgenen
 • Etter man har pusset tennene
 • På kontoret for å friske opp pusten
 • Etter jobb for å få en oppfriskende følelse
 • Hver gang du er i humør for et ekstra kick

Norges favoritt – myntesnus med fruktige undertoner

Mynte er ofte den dominerende smaken i et snusprodukt, hovedsakelig fordi karakteren er så sterk at den har en tendens til å overkjøre andre smaker. Men i nyere tid fungerer det som en komplementær smak med en annen smak for å gi deg nye, banebrytende opplevelser. For eksempel med en fruktig opplevelse dekket av bjørnebær og med en myntefinish som gir både en søt, sur og frisk side – akkurat som Skruf Superhvit Slim Bjørnebær. Denne typen kombinasjoner ser enorm popularitet blant norske snusere fordi den gir en hel pakke smaker i en porsjon, men alltid med den rene følelsen etterpå. Andre bestselgende blandinger inkluderer:

Les mer mindre