ble lagt til i handlekurven din
 • Billig snus på nett
 • Stort utvalg
 • Gratis frakt
 • Billig snus på nett
 • Stort utvalg
 • Gratis frakt
Swipe to the left

Hvordan snuser man Norskt snus

By Henrik 4 months ago

Snus har funnets i Sverige siden snusens opprinnelse mot slutten av 1700 tallet og stort sett alle svensker vet hvordan man snuser. Nå ser vi en klar trend der snusens popularitet sprer seg til flere land og mange er nysgjerrige på snus og hvordan det brukes. I Norge er det først i de senere årene at snusen har fått ett skikkelig fotfeste og det er nå flere snusere enn røykere i Norge. Til tross for den økende populariteten vet ikke alle hvordan man faktisk snuser norsk snus.

Forskjellige norske snusvarianter

Norsk snus finnes i to hovedkategorier; som løssnus og som porsjonssnus.

 • I en boks med løssnus kommer tobakken finsnittet og behandlet, enten med den europeiske varianten hvor man pasteuriserer tobakken eller med den amerikanske varianten hvor den samme finsnittede tobakken fermenteres. Når tobakken er behandlet tilsettes smak, regulerende- og konserverende stoffer før det hele pakkes i runde grønne snusbokser etter norsk standard.
 • Når det kommer til porsjonssnusen behandles og tilsettes akkurat det samme som i løssnusen, men når den skal pakkes puttes porsjonssnusen inn i små pakker som deretter pakkes i grønne, norske snusbokser. Posesnusen kommer i våte og tørre poser som gir mer eller mindre smak samt henholdsvis raskere og over lengre tid. En tørr pose renner også mindre og bruker noe mere tid på å utvikle sin fulle smak.

Det er ikke nødvendig å spytte når man snuser løssnus eller porsjonssnus og det kommer heller ingen røyk som med sigaretter. Snus er derfor en bedre og en mer helsemessig måte å få i seg nikotin på. Norsk snus brukes derfor ofte som hjelp når man skal slutte å røyke.

Hvordan bruke Norsk løssnus

Om du er ny til norsk snus bør du vite hvordan du bruker løssnus:

 1. Først må du åpne boksen.
 2. Plukk deretter opp en ønsket mengde snus.
 3. Form eller bak snusen til en liten tønne eller prille om du vil.
 4. Løft opp overleppen og legg den pakkede snusen under overleppen.

Loose snus illustration

Som førstegangsbruker vil du få en umiddelbar virkning. Noen sier til og med at de føler litt svimmelhet og får et behov for å legge seg ned, så pass på at du er på et trygt sted når du prøver snus for første gang.

Hvordan bruke norsk snus i porsjonsposer?

Porsjonssnus er en enklere og kjappere måte å snuse på samtidig som du ikke behøver å vaske fingrene etter du har bakt deg en løssnus.

 1. Først må du åpne snusboksen.
 2. Ta deretter en pose snus ut av boksen.
 3. Løft opp leppen og legg snusposen under overleppen.

Portion

Porsjonssnus er forhåndspakket i porsjoner og er enklere i bruk. Posene kommer også i flere størrelse og som hvite, tørre poser eller som våte, brune poser.

Porsjonssnus kommer som oftest i størrelsene:

 • Mini med ca. 0,5 g snus.
 • Original eller normal med ca. 1 g snus og
 • som stor eller maxi med ca. 1,5 g snus.

De hvite, tørre posene har et like fuktig senter, men det tar noe lengre tid før smakene utvikler seg og gir deg sin fulle effekt. De hvite posene kan også komme med en «all white» snus som er behandlet med en vaskeprosess hvor farge, mye tobakkssmak samt tungmetaller og nitrosaminer fjernes mens nikotinen beholdes. Denne tobakken er ikke bare bedre for deg, den kan også smaksettes i langt større grad en den vanlige snusen da mye av tobakkssmaken er fjernet.

De brune, våte porsjonssnusene avgir en umiddelbar sterk smak som varer lengre enn hos de tørre hvite posene. Denne varianten brukes som oftest av mer erfarne snusere som liker den sterke smaken og det høye nikotininnholdet.

Hvordan velger man riktig norsk snus som nybegynner?

Så, nå vet du hva norsk snus er, hvordan den utvikles, hvordan den pakkes, hvordan du bruker norsk snus og litt om styrke, smak og størrelse. Det vi ikke har sett på er hvordan du kan velge deg ut en norsk snus som nybegynner samt hvilke typer andre ferske snusere velger. Du finner alle våre mest solgte snusvarianter på vår bestselgerliste her her.

Vi mener du burde se på følgende punkter før du velger deg dine første snus:

 1. Aller først – det er smart å begynne med snus som har et lavt nikotininnhold som for eksempel EPOK No.14 Caribbean Sky S2 Porsjon snus. Med lite nikotin vil du unngå ubehagelige bieffekter som: svimmelhet, døsighet og kvalme.
 2. Deretter er alle mindre poser et godt valg da disse passer bedre under leppen og føles mer komfortable samtidig som andre rundt deg ikke vil se snusen like tydelig. Dette er viktig for noen, mens andre ikke bryr seg. Skulle dette allikevel være riktig for deg er slimposer anbefalt.

Så, ønsker du å prøve deg på snus er de mindre posene ikke bare komfortable, men også svært smakfulle og har et lavere nikotininnhold som totalt vil gi en bedre første opplevelse. Flere av våre leverandører har per i dag miniposer og du kan finne alle våre produsenter her.

Help