Hvordan snuser man?

Mange mennesker, spesielt i Sverige hvor snus har sin opprinnelse, bruker heller snus enn sigaretter fordi det er et røykfritt alternativ. Men ettersom populariteten sprer seg til flere land blir også flere nysgjerrige på snus og hvordan den brukes. Nesten alle vet rent teoretisk hvordan de skal røyke, fordi de enten har sett noe noen gjøre det i virkeligheten eller på TV. Snus, derimot, er ikke så synlig.

Tilgjengelighet av Snus

Snus er tilgjengelig i to hovedtyper: løssnus og porsjonsposer. Den er fuktig eller halvfuktig, alt ettersom hvilket merke man ser på. I utgangspunktet er all snus et produkt som inneholder tobakk som er malt og blandet med vann og aroma. Den løse varianten er tilgjengelig i små bokser, mens porsjonssnusen er pakket i poser som likner små teposer, som gradvis slipper ut saftene fra snusen.

Det er ikke nødvendig å spytte når man bruker snus og det kommer heller ingen røyk. Snus er med andre ord en tryggere og måte å bruke tobakk på for å få nikotin. Dette er blant annet veldig viktig for de som forsøker å slutte med røyk, men ikke klarer det.

Å Bruke Løssnus

Om du er førstegangsbruker, bør du vite hvordan du skal bruke snus.

  • Åpne snusboksen
  • Putt tommel og pekefinger ned i snusboksen
  • Grip en liten mengde mellom de to fingrene og form en "båt"
  • Løft den ut av boksen
  • Løft overleppen på en side
  • Plasser snustoppen under overleppen

Som førstegangsbruker kan du føle et slags "rush" eller til og med oppleve en form for svimmelhet og behov for å legge deg ned, så pass på at du er på et trygt sted når du prøver.

Loose snus illustration

Porsjonssnus

Porsjonssnus er forhåndspakket i porsjoner og er enklere i bruk. Du trenger heller ikke grise til fingrene dine. porsjonssnus er tilgjengelig i tre størrelser, mini, stor og maxi. Mini har vanligvis 0.5 g snus. Stor eller original har omtrent 1 g og maxi har ca. 1.5 g.

For å bruke porsjonssnus, tar du ganske enkelt en porsjonspose i hånden og løfter overleppen. Deretter plasserer du snusporsjonen under leppen og lar den ligge slik at den gradvis og sakte kan slippe ut nikotin.

Portion