Nyheter

Snus så dagens lys på 1700 tallet og har hatt en enorm vekst, spesielt i de senere årene i Norge. I dag bruker rundt 14 % av alle nordmenn snuser daglig som tilsvarer rundt 600 000 personer og mer enn 28 millioner solgte snusbokser per år. Med et så livlig marked er det mange som ønsker en del av kaka. I dag er de mest populære norske snusprodusentene Swedish Match, Skruf Snus og Epok, men nye produsenter melder seg på i et rasende tempo.

En ny verden

Snusproduksjon er i dag under konstant utvikling og det forskes på nye måter å behandle snusen, nye smaker og smakssammensetninger samt den nye hvite tobakken uten smak av tobakk, som også tilrettelegger for nye spennende smaker samtidig som du unngår misfarging av tennene er bare noen av mange nyvinninger vi ser i dag.

Topp fem av våre mest populære snusutviklerne med nye smaker og nye snusprodusenter i Norge er:

  1. Blå lössnus
  2. G3 og G4
  3. LOOP snus
  4. Nordic Icon
  5. Skruf snus

Trender

Hva en forbruker vil ha endres med tiden og det er opp til eksisterende og nye produsenter å være innovative og grensesprengende for å skaffe seg kunder. I dag lener markedet seg mer mot poser, i flere størrelser og et bredt spekter av styrker mens den tradisjonelle løssnusen har mistet noe av sin markedsandel.

Smaker

Nye smaker er inn som aldri før og du kan i dag finne snus i et hav av spennende og så absolutt nytenkende smaker og smakskombinasjoner. Noen av de mest spennende smakene vi kan tilby deg fra snuser i vårt sortiment er:

Flere jenter bruker snus

Flere og flere norske jenter snuser, UiT hadde så sent som i slutten av 2018 en undersøkelse blant 158 jenter på en utvalgt videregående skole der hele 43 % snuste fast eller brukte snus nå og da.

Ser vi på en større undersøkelse, også fra 2018, viser denne at kun 3.7 % av alle svenske jenter, fra 16 til 24 år, snuser mot hele 16 % av de norske jentene i samme aldersgruppe. Dette skyldes til dels Norges harde fokus på våre holdninger til røyking samtidig som flere og flere snusprodusenter utvikler snus rettet mot jenter. Her ser vi på snusposenes størrelser, styrke og smak som viktige elementer. Vi ser at jenter stort sett velger mini - eller slim poser med en mildere smak.

Les mermindre